Materijali za izgradnju kuće

Nakon što je arhitekta Aleksandar Cvijanović završio projekat, a NVB Family DOO uradio reviziju projekta, krenuli smo sa potražnjom majstora i materijala. Prvi korak je bio da se raspitamo za dobre lokalne majstore, naime neki prioritet je bio da tražimo sve što možemo lokalno dok god kvalitet finalnog proizvoda ne pati. Pod lokalno podrazumjevamo cijelu našu regiju, ne samo gradić Brod.

Tako smo za početak odlučili da tražimo ponude i kontaktiramo sledeće kompanije / osobe do kojih smo došli većinom na preporuku od osoba koje su već gradile nešto:

  • majstor Vlado Rakić i njegov tim iz Broda (pristao, pa nas naknadno odbio jer nema dovoljno kapaciteta za izvođenje projekta)
  • kompaniju Braća Mićić D.O.O. iz Modriče (prezauzetost sa aktivnim projektima???)
  • kompaniju Rakić – Grozdanić D.O.O iz Vukosavlja (nisu nam nikad poslali ponudu)
  • kompaniju NVB Family D.O.O iz Dervente (nisu nam nikad poslali ponudu)
  • kompaniju Timgrad D.O.O iz Prnjavora (odbili nas jer smo im predaleko)
  • kompaniju Eko Gradnja iz Dervente (ponuda mi je bila preskupa)
  • majstor Pejčić i njegov tim iz Broda (nisam nikad stupio u kontakt sa njim)
  • majstor Bašić (Visak S.P.) i njegov tim iz Dervente

Ono što je svima zajedničko je da na prvu većina djeluju profesionalno i da su svi izuzetno zaposleni i vremenski zauzeti. Što bi ljudi rekli krize kao da nema, na svakom ćošku neko gradi nešto. O

Ponude su varirale od 110000 do 130000 KM međutim zbog aktuelne situacije u svijetu niko nije bio spreman da garantuje cijene duže od 15 dana.

U uži izbor tokom Januara 2023. su ušli Braća Mićić DOO, Eko Gradnja DOO i majstor Bašić. Svi su bili izuzetno profesionalni i posvetili nam svoje vrijeme, ipak majstor Bašić je dao nešto povoljniju ponudu, plus od više prijatelja kojima vjerujemo smo dobili preporuke za njega, pa smo odlučili da krenemo u saradnju sa njim.

Vrijeme će pokazati da li je to ispala dobra odluka.

Što se tiče građevinskih materijala i nekih modernih rješenja, ideja je bila da ovaj sajt privuče neke sponzore koji će dati određeni popust, za uzvratnu reklamu na ovom projektu i sajtu…

Da bi ovaj korak bio uspješan u kolikom tolikom procentu, s obzirom da nemamo iskustva u građevinskom sektoru, zaključili smo da ćemo morati raditi klasičan “outreach” tj direktno kontaktirati proizvođače ili u najmanju ruku njihove zastupnike za naše tržište i uvjeriti ih u vrijednost ovog našeg onlajn projekta.

Nastaviće se…

Vasa reklama ovdje