Mi smo Željko i Tanja Aščić, a ovo je još jedna priča o krovu nad glavom :).

Naša priča je počela prije tačno deset godina… Sjećam se radosti kada smo ja i moj sadašnji suprug (a tada dugogodišnji momak) odlučili da se oprobamo u zajedničkom životu.

Iako smo oduvijek živjeli u stanu, već tada su počele priče o tome kako bi bilo super nekada u budućnosti sagraditi kuću. Od tada pa nadalje smo često raspravljali kako bi ta naša kuća izgledala, šta oboje volimo i preferiramo, a šta ne.

Naša kuća je od tada iz zajedničkog sna počela prerastati u opipljiv, a kasnije i siguran pravac naše budućnosti.

Kuća koja se rodila u našim mislima je s vremenom stalno oblikovana i prerađivana. Mogu reći, da je s godinama sazrela zajedno sa nama.

Postala je odraz naših ličnosti, pomalo introvertnih i uveliko privrženih svom ličnom prostoru i komforu koji nam odgovara.

Shvatili smo oboje da smo počeli izuzetno cijeniti lični prostor u kojem boravimo. Kako radimo fleksibilno i od kuće, zona radnog prostora je podrazumijevana od samog početka, dok smo ostatak uvijek planirali da sadrži dnevnu u noćnu zonu.

Prije dve godine postali smo roditelji, pa je otada naša kuća u planovima trebala da pruži sreću, komfor i sigurnost još jednom članu Aščića.

Kuća za nas, u početku je predstavljala odraz komfora i da se jednostavno izrazim, želju da boravimo u sredini koja je okružena stvarima našeg ukusa – minimalističnog, uglađenog i modernog, suptilno dopunjenog detaljima topline i udobnosti. Sigurna sam, da ćete u završnim procesima naše kuće, kada budemo pisali o dekoru enterijera sami nazrijeti spomenute elemente.

Drugi razlog gradnje naše kuće je osjećaj sigurnosti koji nam pruža. Mi se najbolje osjećamo u prostoru u kojem boravimo i taj prostor izuzetno cijenimo… Naš dugogodišnji zajednički život je to i dokazao.

Isto tako, obožavamo druženja sa porodicom i prijateljima i često ih organizujemo sada u stanu, pa buduća kuća treba da pruži komfor i za takve trenutke.

Da bi krenuli sa realizacijom našeg plana, prethodno vrijeme (10 godina) smo ulagali u svoj lični onlajn biznis. Bilo nam je potrebno dosta vremena da osiguramo početne finansije i finansijski plan za predviđeno vrijeme gradnje.

Dugo vremena smo razmišljali kako dokumentovati sav proces gradnje i s obzirom i na prirodu našeg posla odlučili smo se na pravljenje ovog web sajta.

Želimo budućim parovima ili pojedincima sa sličnim snovima pružiti validan sadržaj koji smo prikupljali godinama istražujući na netu i sa strane, kao i dokaz da je ovako nešto ispunjivo svima.

Imajte na umu da uvažite subjektivnu stranu ovog cjelokupnog procesa gradnje, jer ipak, to je naša kuća.

Kao što moj suprug kaže navešćemo dosta tehničkog i činjeničnog sadržaja o materijalima za koje smo se odlučili i razloge za iste, ali pisaćemo dosta i o mnogim subjektivnim stvarima…

Pratite nas kroz ovo putovanje 🙂
Željko, Tanja i Anika